Struves Meridinabåge – Världsarvet på toppen av Svanstein Resort

LTU har presenterat sin rapport om världsarvet på toppen av berget i Svanstein. Strålande bra jobbat av Marduch Tadaros, Josefin Pettersson och Sebastian Sjöström som studerar på LTU och har under sommaren 2017 arbetat med att ta fram ett koncept av det tredje världsarvet i Norrbotten. Hur ska det se ut på platsen för världsarvet och hur ska vi berätta historien om dess betydelse var ett par av alla frågor vi ställde.

Resultatet är ett spännande koncept som bygger på att bibehålla bergets struktur men ändå skapa platser för möten, undervisning, upptäckande och aktiviteter.

Hela rapporten finns att läsa här: Struve at Svanstein Resort

För oss på Svanstein Resort är det här bara början. Dagens möte med stora delar av turistnäringen i Övertorneå, Swedish Lapland, Heart of Lapland, Business Sweden och ledande ur den politiska ledningen i Övertorneå kommun är ett avstamp. Tillsammans kommer vi få en ny berättelse och resmål att besöka inom polcirkeln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s